Bilsalg

Bilsalget går frem – Tesla tilbage

I forhold til sidste år var der igen fremgang i bilsalget i april. Tesla måtte dog se sine to bedst sælgende modeller slået af andre elektriske biler.

Ikke alene kom temperaturen over 20 grader i april, der var også forårstendenser at spore for bilsalget. Efter et første kvartal, der lå under 2023-niveau, var der nemlig igen fremgang i april. Det gælder både nyvogns- og brugtvognssalget, viser tal fra bilstatistik.dk.

For brugte biler var der en pæn stigning på cirka 10 pct. sammenlignet med samme måned året før og 11 pct. i forhold til marts.

Hvad angår nye biler steg salget hele 27 pct. i april sammenlignet med året før. Dog lå måneden med 15.322 nyvognsindregistreringer ni pct. under marts i år.

”Vi har fornemmet en spirende optimisme hos forhandlerne, og det er glædeligt, at det nu også udmønter sig i et stigende salg i forhold til sidste år. Vi håber, at tendensen fortsætter i maj,” siger Gitte Seeberg, adm. Direktør i AutoBranchen Danmark.

Tesla går tilbage på nyvognssalg

For en måned siden toppede Tesla listen over nyregistrerede biler herhjemme med Model Y og Model 3 på henholdsvis første- og andenpladsen.

I april er Tesla Y sendt ned på en 7. plads, mens den nyligt opdaterede Model 3 er sendt eftertrykkeligt sydpå til en 45. plads. Model 3 er gået fra 756 indregistreringer i marts til blot 108 indregistreringer i april. Sidst på måneden satte Tesla så prisen 14.000 kr. ned på basismodellen, hvilket måske vil rette salget lidt igen.

I stedet har de franske modeller indtaget toppen af listen. Allerøverst placerer den elektriske Renault Megane E-Tech sig. Den blev der indregistreret 671 udgaver af – bl.a. båret frem af en skarp privatleasingkampagne.

På tredjepladsen placerer Peugeot 208 sig med 604 indregistreringer. Og mellem de to franskmænd presser den nye elektriske Volvo EX30 sig ind på en andenplads med 615 indregistreringer.

Privatleasing i vild vækst

Den vilde vækst foregår lige nu på privatleasingområdet. Fra marts til april er andelen af privatleasing ud af det samlede antal nyregistreringer steget fra 24 pct. til 30 pct. I april sidste år var andelen 17 pct.  Ser man kun på privatdelen af nyregistreringer, udgør leasing 47 pct. i april.

Stor usikkerhed omkring værditab samt høj rente på billån og en stribe slagtilbud på privatleasingområdet er formentlig blandt årsagerne til den kraftige vækst for privatleasing.

Elbiler er stadig danskernes foretrukne drivmiddel på nyvognssiden. I forhold til måneden før udgør de nu en procent mere af de samlede registreringer – det vil sige 43 pct.

Lidt anderledes tegner billedet sig på brugtområdet, hvor elbiler ligger på et stabilt niveau på 15 pct. I stedet går benzinbiler to procent frem, og diesel går to procent tilbage.

Kontakt

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver