Bilforhandlere

Disse bilmærker vil bruge agentmodeller

AutoBranchen Danmark har samlet et overblik over, hvilke bilmærker er på vej til at overgå til agentmodel eller agentlignende modeller, og hvilke der vil holde fast i forhandlerkontrakterne. 

De første bilmærker er begyndt at udrulle agentmodellen i Danmark, det gælder særligt de nye kinesiske bilmærker, men på sigt vil en stor del af de traditionelle bilmærker følge trop. Ifølge AutoBranchen Danmarks juridiske chef, advokat Abid Khan kan det give god mening. 

”Agentmodellerne har sine fordele og ulemper. Agenten kan undgå en række store økonomiske risici, men mister til gengæld en del af kontrollen over forretningen fx muligheden for selv at fastsætte bilpriserne. Den enkelte bilforretning skal gøre op med sig selv, om man ønsker at være agent eller ej. Det vigtigste er, at man er opmærksom på, om den kontrakt der tilbydes, er en falsk agentkontrakt eller en ægte agentkontrakt. De falske agentkontrakter er ulovlige og konkurrenceforvridende,” fortæller Abid Khan, der henviser til denne artikel om falske agentkontrakter.  

Kontakt

Abid Khan

Juridisk chef / advokat