Bilforhandlere

En lille fremgang i bilsalget, men det er stadig langt under niveau

Stigninger i det grønne bilsalg har ført det samlede nyvognssalg fremad. Brugtvognssalget ligger også markant under salget i 2021, men oplever også større omsætning af grønne biler.

I juni er der indregistreret 14.755 nye biler, hvilket er en lille fremgang sammenlignet med maj måned, hvor der blev indregistreret 13.502 nye biler. Salget i juni er til gengæld 27 procent lavere end i juni 2021, her blev der indregistreret 20.264 biler.

Ikke overraskende er de grønne biler blevet stadigt mere populære hos forbrugerne. Sammenlignet med juni 2021 og maj 2022 fylder de grønne biler stadig mere i statistikken. Samlet set er der solgt 3 procent flere grønne bil i juni 2022 ift. juni 2021. Fremgangen dækker over en markant fremgang i salget af elbiler og en tilbagegang i salget af pluginhybridbiler.

AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg er glad for, at salget af biler begynder at stabilisere sig.

”Bilsalget er stadig langt under det normale, men vi begynder at se små fremskridt i leveringssituationen, hvilket er positivt. Flere bilmærker forventer også bedre muligheder for at levere biler andet halvår af 2022 end hidtil. Vi er langt fra ude af problemerne, men det lover godt, at bilsalget begynder at stabilisere sig og at vi ser små fremskridt i nyvognssalget, da det i sidste ende også vil hjælpe brugtvognsmarkedet med at normalisere sig”, siger Gitte Seeberg.

Salget af brugte biler er stabilt men lavt ift. 2021

I det brugte bilsalg ses mange af de samme tendenser som i nyvognssalget. I juni 2022 blev der i alt (inkl. brugtimporterede biler og brugerskifte) solgt 44.203 biler. Det er et marginalt fald ift. maj måned, men ift. juni 2021 er der tale om et fald på 14 procent.

Ligesom med salget af nye biler fylder de grønne biler forholdsvist mere i bilsalget sammenlignet med samme periode sidste år. Andelen af elbiler er næsten tredoblet til 8 procent og pluginhybrider udgør nu 5 procent af brugtvognssalget.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper