Elbiler

Bilsalget stiger i forhold til april, men stadig under sidste års niveau

Både nyvogns- og brugtvognssalget steg i maj i forhold til april. Tallene er dog stadig lavere end de tilsvarende måneder sidste år. Se hvilke mærker, der er hårdest ramt 

Nyvognssalget i maj lå med 13.502 nyregistreringer knap 20 procent under nyvognssalget for maj 2021, men salget er dog steget fra april i år, hvor der blev indregistreret 11.015 nye biler.  

På samme måde er brugtvognssalget med 44.846 solgte brugte og parallelimporterede biler faldet med cirka 12 procent fra 50.925 i maj i fjor. Men også her er der tale om en stigning i forhold til april, hvor der blev solgt 44.294 brugte biler.  

“Det er en hård tid i autobranchen, så det er positivt, at salgstallene stiger, selvom de stadig ligger under niveau for året før. Vi står i en særdeles udfordrende periode, hvor manglen på biler er udtalt og hvor forbrugertilliden samtidig er lav,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.  

Pr. 5. juni er der sket 61.053 nyregistreringer, hvilket er et fald på 23 procent i forhold til samme tid sidste år. Brugtvognssalget er noget mindre hårdt ramt og er med 231.447 solgte biler faldet med knap 6 procent i forhold til året før.  

I nyvognssalget er det særligt Volkswagen, Peugeot, BMW, Ford, Opel, Audi og Nissan og Citroën, der er hårdt ramt. De er alle gået over 30 procent tilbage i salget i forhold til i fjor. Citroën, BMW og Nissan har tabt mellem 40 og 49 procent. Af de tyve mest solgte mærker har kun Volvo, Tesla, Mazda, Cupra og Dacia øget deres salg i forhold til i fjor.  

I brugtvognssalget er der blandt de tyve mest solgt mærker kun fremgange til Kia og Tesla. Kia stiger med beskedne 0,5 procent, mens salget af brugte Teslaer er steget med over 210 procent.  

Og netop de grønne biler fortsætter stadig med at vinde frem og der kører nu over 173.000 grønne biler på de danske veje. I maj 2022 blev der indregistreret 2.201 nye elbiler, mens tallet 1.152 i samme periode sidste år. Dermed er nyvognssalget af elbiler fordoblet på et år.  

“Det er tydeligt, at efterspørgslen på grønne biler pt. er langt højere end udbuddet. Mange forsøger at dække efterspørgslen med import af nyere brugte elbiler fra udlandet, men den store efterspørgsel tegner lovende for fremtiden, når der forhåbentlig snart igen er masser af nye biler fra fabrikkerne,” siger Gitte Seeberg. 

Samtidig fortsætter de grønne biler med at vinde markedsandele på brugtvognsmarkedet, hvilket er en tendens, vi for alvor har set tage fart i år.

Kontakt

Rune Langhoff Sørensen

Eftermarkeds- og klimakonsulent