Kom i gang med din ESG-rapport

Alt om AutoBranchen Danmarks ESG-generator. Trin-for-trin guide. Få dit oprettelses-link. FAQ.

Læs mere

Vigtigste spørgsmål for branchen

AutoBranchen Danmark har udvalgt 9 temaer under E, S og G som er væsentlige for branchen at svare på. Her finder du vores analyse med argumenter for udvælgelsen.

Læs mere

Hvorfor skal jeg lave en ESG-bæredygtighedsrapport?

Derfor skal du lave den. Sådan kan du bruge ESG-rapporten og sådan du bruge den.

Læs mere

Hvad er ESG?

ESG handler om bæredygtighed. Forkortelsen står for Environmental (miljø og klima), Social (sociale forhold som f.eks. arbejdsmiljø), og Governance (ledelse af virksomheden). Din virksomhed kan være nok så miljøvenlig, men hvis den f.eks ikke tilbyder ordentlige vilkår eller arbejder aktivt med sine værdier gennem ledelse, bidrager den ikke til et samfund, der også er menneskeligt bæredygtigt. Derfor er alle de tre elementer med. 

ESG er allerede blevet den nye standard

EU har besluttet, at alle større virksomheder fra 2024 skal udarbejde en ESG-rapport, der bruges til at vurdere virksomhedens bæredygtighed, når det gælder miljø, sociale forhold og ledelse. Senere følger de mindre virksomheder. 

Allerede nu oplever mange, at leverandører, banker og forsikringsselskaber beder om dokumentation for, hvordan de arbejder med ESG. Selvom det ikke er et lovkrav for de mindre virksomheder at lave en ESG-rapport, er forventningen, at det allerede om få år vil blive svært at drive en forretning, som ikke – med data – kan vise status for forretningen, når det gælder bæredygtighed. Det gælder selvfølgelig også for virksomheder i autobranchen.

Det skal en ESG-rapport indeholde

En ESG-rapport skal dokumentere forretningens arbejde med forskellige emner indenfor bæredygtighed, på samme måde som enhver virksomhed i dag skal kunne dokumentere virksomhedens økonomi. Formålet er at gøre arbejde med bæredygtighed lige så vigtigt som økonomi. Derfor skal du lave en ESG-rapport hvert år på samme måde som dit årsregnskab. 

Hvad betyder E, S og G?

Hvad betyder E’et

Arbejde med miljøpåvirkninger og klima fylder meget i ESG-rapporten.

Læs mere

Hvad betyder S’et?

Sociale forhold, arbejdsmiljø, rekruttering og ligebehandling.

Læs mere

Hvad betyder G’et?

Ledelse, virksomhedskultur og beskyttelse mod snyd.

Læs mere