Autotaks

Husk selv at sikre avance på brugte dele 

Det er dit eget ansvar at sikre avancen, når du køber brugte reservedele i Autoflex. I hvert fald ind til Forsikring & Pension som lovet løser udfordringen.

Mange værksteder har en forventning om, at der i den pris, de betaler hos autogenbrugerne, når de køber brugte reservedele gennem Autoflex, er indeholdt avance til værkstedet selv. 

Det oplever AutoBranchen Danmarks medarbejdere, når de dagligt er i kontakt med branchens værksteder og værkførere. 

Men det er ikke tilfældet, hvilket Forsikring & Pension også understreger over for AutoBranchen Danmark. Og derfor er det op værkstederne selv at sikre, at der er avance på de brugte dele. 

Og det er vigtigt, at man gør det, fastslår Nicky Bobak, eftermarkedschef i AutoBranchen Danmark: 

“Avancen på reservedele har traditionelt været med til at finansiere nogle af de udgifter, der er på et værksted – fx til håndtering af delene. Hvis man ikke selv sikrer avancen på de brugte reservedele i Autoflex, udhuler det værkstedernes økonomi – og det har vi desværre set ske på en række værksteder, siden Autoflex blev lanceret,” siger han. 

“Faktisk burde det jo være sådan, at avancen på brugte reservedele er større end på normale reservedele, fordi tidsforbruget er tilsvarende større,” siger han.  

Og derfor skal man som værksted selv huske at sikre sin avance, fastslår Jørgen Petersen, der er forsikringskonsulent i AutoBranchen Danmark. 

Kræver ekstra ressourcer

“Genbrugsdele kræver ekstra ressourcer på værkstederne, og derfor er det vigtigt, at man får sin avance. Og den skal man altså selv sikre udover den pris, der fremgår af Autoflex,” siger Jørgen Petersen. 

“Hvis ikke autogenbrugeren er indforstået med det, må man prøve at få tilbud fra andre.” 

Jørgen Petersen påpeger også, at avancen skal være tilstrækkelig til at “overleve” den eventuelle bundlinjerabat, man som værksted giver forsikringsselskabet. For ellers risikerer man at miste penge på indkøbet af brugte reservedele.  

Forsikring & Pension erkender over for AutoBranchen Danmark, at værkstedets avance på genbrugsdele er et “varmt emne” og oplyser som også tidligere nævnt, at der arbejdes på en løsning. Det er dog endnu uklart, hvad løsningen vil indeholde.

Forsikring & Pension understreger derudover, at den eneste forudsætning, der er om priser på brugte dele i Autotaks er, at fragt skal være inkluderet i den oplyste pris. Brancheorganisationen er dog samtidig opmærksom på, at nogle autogenbrugere glemmer det, hvilket ikke må ske – og hvilket de vil understrege overfor autogenbrugerne.  

Kontakt

Jørgen Petersen

Forsikringskonsulent

Nicky Bobak

Eftermarkedschef- og Brugtvognsekspert