Dette skal kontrakten indeholde
Motorstyrelsen opstiller på den baggrund de her punkter, som skal være på plads i forbindelse med kontrakten:
- Der laves én skriftlig kontrakt
- Køretøjet skal kunne identificeres med kontrakten
- Navn på sælger
- Navn på køber
- Adresse på sælger
- Adresse på køber
- Køretøjets fulde pris
- Køretøjets pris uden afgift
- Køretøjets stand
Det betyder grundlæggende:
- Der må kun oprettes den ene kontrakt ved enten salget eller købet
- Der må ikke laves andre aftaler, som ikke fremgår af kontrakten
- En slutseddel kan fungere som kontrakt, hvis alle ovenstående data er medtaget
- En faktura kan fungere som kontrakt, hvis alle ovenstående data er medtaget
Motorstyrelsen skriver dertil:
Det bemærkes, at momsloven tillige indeholder krav til indhold i en faktura. Dette krav har hidtil kun været gældende for registrerede virksomheders salg af køretøjer, men er fra den 1. januar 2020 gældende for alle virksomheder, der køber eller sælger et køretøj.
Risikerer tvangsbøder
En del af denne lovændring består hertil i, at Motorstyrelsen fremover kan føre kontrol med virksomheder, der erhvervsmæssigt udlejer køretøjer. Det gælder bl.a. leasingselskaber og virksomheder, der leaser køretøjer. Det forklarer Eylem Ünüvar, juridisk chef hos AutoBranchen Danmark
“Hvis en virksomhed ser bort fra kravene til kontrakter, kan virksomheden tildeles tvangsbøder, eksempelvis i form af dagbøder. Størrelsen af dagbøderne vil være baseret på et skøn, men vil mindst være på 1000 kroner og må ikke være uforholdsmæssig ift. forseelsen og virksomhedens økonomi”, siger Eylem Ünüvar fra AutoBranchen Danmark.
Du kan læse hele lovændringen her.
AutoBranchen Danmark har udarbejdet en række formulerer til bl.a. køresedler og lejekontrakter, som sikrer dit forretning juridisk. Formularer er for medlemmer og findes på det her link.
Det kræver medlemskab af AutoBranchen Danmark at kunne tilgå materialet. Hvis din virksomhed ikke er medlem, kan I melder jer ind på det her link.