Bilforhandlere

Ny grøn vidensbank skal klæde branchen bedre på

Med en ny vidensbank om grønne biler vil AutoBranchen Danmark være med til at skabe større viden om salg, service, reparationer af elbiler og pluginhybrider og samtidig ruste branchen til en ny virkelighed og nye forretningsmodeller. 

Selvom de opladelige biler fortsat udgør en begrænset del af den samlede bilpark, er den grønne omstilling af autobranchen nu for alvor i gang. I december slog salget af opladelige biler for første gang salget af nye benzin- og dieselbiler, og i januar overhalede elbilerne så pluginhybriderne. Om disse tendenser varer ved, vil tiden vise. 

Men undersøgelser viser, at over halvdelen af danskerne forventer at eje en grøn bil i 2025. Hvis så stor del af bilparken skal udskiftes så hurtigt, vil der blive solgt rigtig mange grønne biler i de næste par år. I dag er det nemlig kun lige over 5 procent af bilparken, der er helt eller delvis opladelig. 

En så stor udskiftning af biler kommer til at kunne mærkes i autobranchen, og selvom mange allerede er i gang og måske har været i gang i et stykke tid, er der også andre, der kun lige er begyndt at gøre sig sin første erfaringer, lyder vurderingen fra AutoBranchen Danmarks adm. direktør, Gitte Seeberg:  

“Vi ved, at der sker rigtig meget ude i bilhusene og på værkstederne lige nu. De grønne biler vinder frem, kunderne efterspørger dem, og der er brug for endnu mere ny viden og endnu flere nye kompetencer. Som brancheorganisation er det vigtigt for os, at vi bidrager til, at branchen griber de muligheder, der er og kommer styrket gennem de forandringer, der lige nu sker, samtidig med at vi også fortsætter med at understøtte salget af de både de nye og brugte benzin- og dieselbiler,” siger Gitte Seeberg. 

“Derfor lancerer vi lige om lidt en vidensbank for grønne biler, der fremlægger fakta og peger på såvel fordele som ulemper ved de opladelige biler. Vidensbanken kommer ikke til at have svar på alt, men den giver forhåbentlig et godt udgangspunkt, som man så kan bygge videre på, hvad end man er sælger, mekaniker eller autolakerer,” siger Gitte Seeberg. 

Giv dit besyv med

Hun understreger, at de grønne biler trods meget opmærksomhed fra såvel politikere, medier og borgere fortsat kun udgør 5 procent af bilparken, og der derfor fortsat også vil være stor efterspørgsel på benzin- og dieselbiler i årene fremover. Det gælder både nye biler, men i meget høj grad også de brugte biler.  

“EU har varslet et forbud mod salg af nye benzin- og dieselbiler i 2035, men det er stadig mange år væk og gælder kun nye biler. Der vil også i mange år fremover være brug for specialister i benzin- og dieselbiler både på værksteder og i bilhusene. Dem er vi i AutoBranchen Danmark som sædvanlig også klar til at assistere med juridisk, faglig og politisk viden, sådan som vi plejer,” siger Gitte Seeberg. 

Den grønne vidensbank lanceres inden for et par uger og vil løbende blive udbygget og opdateret. Den bliver en del af hjemmesiden www.autobranchendanmark.dk og det meste af indholdet vil kræve medlemskab af AutoBranchen Danmark for, at man kan tilgå det.   

Hvis du ønsker at give feedback til vidensbanken inden lancering, kan du kontakte Rune Langhoff Sørensen, klima- og kommunikationskonsulent på rls@abdk.dk. 

Kontakt

Rune Langhoff Sørensen

Eftermarkeds- og klimakonsulent