Bilforhandlere

Motorstyrelsen ændrer ikke trappemodellen

Eftersom mange bilforhandlere har et væsentlig lavere afgiftstilsvar under Covid-19, har AutoBranchen Danmark bedt skatteforvaltningen om en midlertidig ændring.

AutoBranchen Danmark har henvendt sig til både Skatteministeriet og Motorstyrelsen med henblik på at få en midlertidig nedsættelse af sikkerhedsstillelsen for selvanmeldere under Covid-19. Det skyldes, at AutoBranchen Danmarks undersøgelser har vist, at de fleste forhandlere har væsentlig lavere omsætning i salgslokalerne end normalt, mens sikkerhedsstillelsen forbliver den samme.

Skatteministeriet modsatte sig ikke forslaget, men bad Motorstyrelsen besvare henvendelsen, hvilket endte med beskeden om, at sikkerhedsstillelsen står fast. AutoBranchen Danmarks juridiske chef, Eylem Ünüvar, havde håbet på mere forståelse fra Motorstyrelsen.

”Mange forhandlere efterlades med en usædvanlig lav omsætning, der af samme årsag presser forhandlerne på likviditeten. Det betyder, at de ikke skal betale særlig meget i registreringsafgift, selvom de stiller en høj sikkerhed til Motorstyrelsen. Det er paradoksalt, at likviditetspressede virksomheder kan have svært ved at betale regninger samtidig med, at de har millioner stående på en lukket konto eller kredit, som er helt unødvendigt i den nuværende situation”, siger Eylem Ünüvar.

Mulighed for justering af sikkerhedsstillelsen

Selvom Motorstyrelsen ikke vil lempe på trappemodellen, så kan der for nogle virksomheder være mulighed for at få ændret sin sikkerhedsstillelse under Covid-19.

”Hvis der sker væsentlige ændringer af driften, kan selvanmeldere ansøge Motorstyrelsen om nedsættelse af deres sikkerhedsstillelse. Det vil dog kræve, at ændringerne kan dokumenteres således, at afgiftstilsvaret 12 måneder bagud har overskredet grænsen til et tilstødende trin med mere end 15 pct. Det vil i sidste ende være en individuel vurdering”, siger Eylem Ünüvar.

Hun opfordrer medlemmer, der ligger på grænsen mellem to trin til at henvende sig til hende med henblik på at vurdere, om det giver mening at ansøge Motorstyrelsen om en justering af sikkerhedsstillelsen.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper