Elbiler

AutoBranchen Danmark drøftede selvanmelderordningen i Skatteministeriet

Den 11. december var AutoBranchen Danmark til møde i Skatteministeriet, hvor vi drøftede selvanmelderordningen med embedsmændene.

Mødet var et opfølgningsmøde på de to møder, som AutoBranchen Danmark har holdt med Skatteministeriet om selvanmelderordningen og trappemodellen i efteråret. Juridisk chef hos AutoBranchen Danmark, Eylem Ünüvar, er glad for møderne med Skatteministeriet.

”Selvanmelderordningen har naturligvis skatteforvaltningens interesse, fordi Rigsrevisionen i en rapport fra 2018 har påvist store udfordringer med kontrol og værdifastsættelse af køretøjer. AutoBranchen Danmark støtter, at det bliver sværere at misbruge ordningen, og at Motorstyrelsen får mulighed for bedre kontrol. Jeg sætter stor pris på dialogen mellem Skatteministeriet og AutoBranchen Danmark i denne periode, hvor selvanmelderordningen undergår store forandringer”, siger Eylem Ünüvar.

På mødet præsenterede AutoBranchen Danmark Skatteministeriet for branchens ønsker til, hvordan selvanmelderordningen kan optimeres.

”Vi drøftede blandt andet, hvordan selvanmelderordningen for importbiler kan se ud i fremtiden. Det er meget vigtigt, at selvanmelderordningen bliver en gevinst for begge parter. Ellers frygter jeg, at skatteforvaltningen skærper kravene yderligere. Derfor havde AutoBranchen Danmark flere forslag med, som Skatteministeriet kan arbejde videre med”, siger Eylem Ünüvar, der fortsætter:

”Vi benyttede også muligheden til endnu en gang at påpege de store konsekvenser af trappemodellen, som AutoBranchen Danmark prøver at reducere effekterne af”.

AutoBranchen Danmark har fulgt ændringerne i selvanmelderordningen og stigningerne i sikkerhedsstillelsen for selvanmeldere (trappemodellen) tæt i mange måneder, hvor vi har holdt møder med skatteforvaltningen, sendt klager og kommet med alternative forslag. Det vil også være en af vores topprioriteter i 2020.