Elbiler

Automatisk blandeanlæg fjerner farvefejl og sparer tid

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Tid er penge. Men det er præcision også, når det handler om autolakering. Det er en af de primære årsager til, at Byens Bilpleje – på foreløbigt to centre – har valgt at investere i det såkaldte PPG Moonwalk-anlæg.

Det er grundlæggende set et automatisk blandeanlæg, som skal fjerne risikoen for menneskelige fejl og samtidig frigive tid på lakværkstedet. Det fortæller Leon Clausen, som er koncern production manager Paint hos Byens Bilpleje.

“Vi har haft Moonwalk-anlægget installeret i to afdelinger i omkring en måneds tid nu. Vi kan allerede nu se, at anlægget sparer tid og bekymringer for, hvorvidt den helt rigtige farve og processes rammes og udføres korrekt”, siger Leon Clausen og fortsætter:

“Det her anlæg går ikke i gang, før alle farver er placeret korrekt på linjerne i anlægget. Og dermed kan den ikke komme til at mikse farver forkert. Det løfter kvaliteten. Og så er et nemmere at håndtere end en manuel proces”.

Kan være en idé at undersøge

For René Thomsen, der er lakkonsulent hos AutoBranchen Danmark og tidligere selvstændig autolakerer, er det tydeligt at se, at der rykker mere automatik ind hos autolakererne i de her år.

“Det er selvfølgelig en investering i den tungere ende at kaste sig over et anlæg lig PPG Moonwalk. Men vi ser en tydelig tendens til mere automatik. Det er selvfølgelig for at frigive mere tid, men også for at undgå, at noget skal omlakeres”, siger René Thomsen og tilføjer:

“Det er ikke unormalt, at nogle medarbejdere bruger rigtig meget tid i blanderummet. Nu er det meningen, at den tid kan bruges andre steder. Det kan være en fordel i en branche, som er enorm konkurrencepræget”.

Let opsætning

Moonwalk-anlægget er forbeholdt farver fra lakproducenten PPG. Indbygget er også en tablet-lignende computer, som autolakereren bruger til at sætte anlægget i gang med at blande. En automatisk stregkodelæser scanner hertil de relevante farver. Tilbage hos Leon Clausen lyder det:

“De fleste bruger diverse lakprogrammer i dag online. Da Moonwalk-anlæggene blev sat op, fik de relevante medarbejdere en hurtig gennemgang af systemet. Jeg vil sige, at det er meget brugervenligt sat op, og at de enkelte steps hurtig kan afkodes. Så vi er godt tilfredse indtil videre”.

[/fusion_text][fusion_gallery layout=”” picture_size=”” columns=”” column_spacing=”10″ gallery_masonry_grid_ratio=”” gallery_masonry_width_double=”” hover_type=”” lightbox=”yes” lightbox_content=”” bordersize=”” bordercolor=”” border_radius=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_gallery_image image=”https://autobranchendanmark.dk/wp-content/uploads/2020/02/automatisk-blandeanlaeg-2-1024×802.jpg” image_id=”33241|large” link=”” linktarget=”_self” /][fusion_gallery_image image=”https://autobranchendanmark.dk/wp-content/uploads/2020/02/automatisk-blandeanlaeg-moonwalk-byens-bilpleje-1-1024×768.jpg” image_id=”33240|large” link=”” linktarget=”_self” /][/fusion_gallery][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Seneste nyheder:

[/fusion_text][fusion_recent_posts layout=”default” picture_size=”fixed” hover_type=”none” columns=”3″ number_posts=”6″ offset=”0″ pull_by=”category” cat_slug=”autolakerer” exclude_cats=”” tag_slug=”” exclude_tags=”” thumbnail=”yes” title=”yes” meta=”no” meta_author=”no” meta_categories=”no” meta_date=”yes” meta_comments=”yes” meta_tags=”no” content_alignment=”” excerpt=”yes” excerpt_length=”0″ strip_html=”yes” scrolling=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]