Bilforhandlere

Bilsalget i bedring med fremgang til el- og hybridbiler

Bilsalget for november 2020 kan opsummeres i tre punkter:

1. Salget er stabiliseret kontra 2019.

2. Forbrugerne er fortsat vilde med el- og hybridbiler.

3. De små biler er tilbage på toplisterne.

1. En mere stabil måned

November 2020 viser glimt af mere normale tilstande, men på samme tid er det en typisk 2020-måned, hvad angår bilsalget i Danmark. I november er der blevet indregistreret 18.159 nye biler, og det er 50 flere end tilsvarende måned sidste år. Det viser de nyeste tal fra De Danske Bilimportører.

For Gitte Seeberg, adm. direktør hos AutoBranchen Danmark, er det et tegn på, at dansk økonomi er i bedring, hvor flere er tilbage i job, og hvor den økonomiske optimisme er lidt højere end tidligere på året.

Dog har de langtrukne forhandlinger om fremtidens bilafgifter fået mange forbrugere til at stoppe op og udskyde deres bilkøb.

“Mange bilforhandlere oplever stor usikkerhed blandt forbrugerne, fordi der forsat bliver forhandlet om bilafgifterne på Christiansborg. Jeg glæder mig selvfølgelig over, at bilsalget er stabilt, men jeg tror, det havde været mere at hente, hvis vi allerede nu havde haft en politisk afklaring”, siger Gitte Seeberg fra AutoBranchen Danmark.

2. Fremgang til el- og hybridbiler

Der er kommet nummerplader på 1.737 nye elbiler i november 2020, hvilket er over tre gange så mange, som i november 2019.

Også plugin-hybridbiler lokker forbrugerne til – det udmøntede sig i 2.217 pluginhybridbiler i november. Den store interesse har været en gennemgående tendens for 2020-bilsalget.

“Udbuddet af modeller på strøm er voksende, og det gør bilerne mere attraktive for flere familier og firmaer. Dog har vi tidligere set et øget antal indregistreringer af især elbiler op mod årsskiftet på grund af uklarhed om, hvor afgiftsniveauet lander året efter”, siger Gitte Seeberg og tilføjer:

“Lige nu mangler vi en afklaring på, om el- og hybridbiler risikerer at stige i pris på grund af en forhøjet registreringsafgift. Og den situation har politikerne desværre bragt autobranchen i flere gange i løbet af de senere år. Derfor har vi brug for en politiske aftale nu”.

3. De mindre biler igen populære

2020 har betydet flere solgte SUV’er og el- og hybridbiler i de lidt større bilsegmenter, end vi har været vant til i de forgangne år. Men toplisterne for november 2020 viser, at de mindre biler er tilbage.

Ud af de fem mest solgte biler finder man en mikro- eller minibil på de fire af pladserne. Toyota har succes med sin nye Aygo og Yaris. Herefter følger VW Golf, Peugeot 208 og Hyundai i10.

Tal og grafik

Herunder finder du et mere detaljeret markedsoverblik lavet af AutoBranchen Danmark på baggrund af tal fra De Danske Bilimportører.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper