Elbiler

Eksportdokumentation: Husk tilmelding til Motorstyrelsens dialogmøder

Har du brug for mere viden om den dokumentation, der kræves for godtgørelse af registreringsafgift, når du eksporterer køretøjer ud af Danmark? I så fald kan det være en god idé at takke ja til Motorstyrelsens tilbud om vejlednings- og dialogmøder.

Motorstyrelsen har nu åbnet for tilmelding til de fire møder, som kommer til at foregå i Aarhus, Aalborg, Høje Taastrup og Odense i slutningen af november og begyndelsen af december.

Mødet i Aarhus afholdes den 27. november. Derefter følger Aalborg den 2. december, Høje Taastrup den 3. december og Odense den 4. december. Alle møder er i tidsrummet kl. 14-16.

Du kan danne dig overblik over møderne og tilmelde dig her

Møderne vil begynde med et oplæg om gældende regler. Derefter workshops med mulighed for at stille spørgsmål og indgå i en dialog med Motorstyrelsens medarbejdere om den dokumentation, der kræves.

På mødet får du viden om:

  • Generel lovgivning vedrørende eksport af køretøjer for virksomheder
  • Kravene til eksportdokumentation, herunder dokumentation for toldsyn, ejerskab og udførsel
  • Motorstyrelsens mulighed for at indkalde køretøjet til besigtigelse.

”I AutoBranchen Danmarks juridiske afdeling får vi mange spørgsmål om dokumentationskravet. Vi oplever jævnligt, at vi er uenige i de dokumentationskrav, Motorstyrelsen stiller for at opnå godtgørelse. Vi møder også medlemmer, der står uforstående over for de krav, de bliver mødt med fra Motorstyrelsen. Vi vil derfor opfordre vores medlemmer til at deltage i disse møder for både selv at blive klogere – men også for at drøfte de udfordringer, de møder med disse dokumentationskrav. Motorstyrelsen har oplyst, at man vil tage alle input fra disse møder med hjem, så vi er i AutoBranchen Danmark meget positive over for dialogmøderne,” siger Ida Nynne Daarbak Jensen, jurist i AutoBranchen Danmark.