Bilforhandlere

Færre restriktioner ved den dansk-tyske grænse

Tyskland har lempet kontrollen ved den dansk-tyske grænse. Her kan du læse de nye foranstaltninger og se, hvad rejsende i Tyskland skal være opmærksomme på.

Per 16. maj har den tyske regering valgt at lempe restriktionerne ved flere grænser. Ved den dansk-tyske grænse erstattes den tidligere kontrol af samtlige rejsende med stikprøvekontrol. Tyskland har indført lignende lempelser af kontrollen ved den franske, schweiziske og østrigske grænse, mens kontrollen ved den luxemburgske grænse er ophørt.

De tyske myndigheder fraråder fortsat alle rejser til og fra Tyskland, der ikke er strengt nødvendige. Samtidig opretholdes kravet om at have et anerkendelsesværdigt formål for at passere grænsen. Udvalgte personer/køretøjer vil blive kontrolleret ved grænsen, hvor det vurderes, om de pågældende personer har et anerkendelsesværdigt formål, samt om de udviser symptomer på Covid-19.

Dermed vil man stadig blive afvist, hvis man ikke har et anerkendelsesværdigt formål. Personer med symptomer på Covid-19 afvises ved grænsen, uanset om de har et anerkendelsesværdigt formål med at passere grænsen. Ligeledes fastholdes de eksisterende krav til transport af varer.

Hvis man rejser i Tyskland, skal man være opmærksom på, at der nu stilles krav om brug af ansigtsmasker i offentlig transport og butikker, inkl. tankstationer.

Grænseåbning lurer i kulissen

Den tyske indenrigsminister har tidligere meddelt, at man ønsker at genåbne grænserne inden for kort tid. Dermed ligger det i kortene, at Tyskland snart vil åbne deres grænser til Danmark, Frankrig, Schweiz og Østrig. Det kræver dog ifølge den tyske indenrigsminister, at de pågældende lande, inklusiv Danmark, også åbner grænserne til Tyskland.

AutoBranchen Danmarks adm. direktør, Gitte Seeberg, håber og forventer, at grænsen snart kan åbnes.

”Vi ved at grænselukningen koster erhvervslivet rigtigt mange penge. I autobranchen besværliggøres transport af biler, reserveredele mv. pga. grænselukningen. AutoBranchen Danmark har sågar måtte hjælpe medlemmer, der har et anerkendelsesværdigt formål, med at komme over grænsen. Derfor har vi meget klart opfordret den danske regering til at åbne grænserne hurtigst muligt”, siger Gitte Seeberg.

Den danske regering vil inden 1. juni og i samråd med Folketinget beslutte, hvornår de danske grænser skal genåbnes.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper