Bilforhandlere

Fejl i Motorregistret ved indregistrering af elbiler 

Selvanmeldere kan blive mødt med et fejlagtigt krav om registreringsafgift på elbiler (BEV). Fejlen er opstået ved forkert indtastning i synshallen. 

AutoBranchen Danmark har siden de seneste dage været i kontakt med en del medlemmer, som har undret sig over en opkrævning fra Motorstyrelsen.  

I forbindelse med implementeringen af de nye afgifter i DMR den 1/6, er flere selvanmeldere kommet i klemme ved at møde et fejlagtigt krav om betaling af registreringsafgift på elbiler (BEV), der enten ikke er afgiftsbelagt, eller har en meget lav afgift.  

“Fejlen opstår, når et køretøj, der har fået lavet en toldsynsrapport, ikke er udformet korrekt af synshallen. Fejlen består i, at der i feltet ”CO2-udslip” skal angives bilens C02-udledning. Her skal synshallen skrive 0 (nul) i CO2-udslip. Efterlader man feltet blankt eller skriver N/A (betyder Not Available), opstår fejlen. Ved rene elbiler (BEV), skal der altså indtastes 0 (nul) i CO2.udslip,” siger Ida Nynne Daarbak Jensen, jurist i AutoBranchen Danmark.  

Fejlen ligger derfor i toldsynsattesten og hos synshallerne. AutoBranchen Danmark er i kontakt med Motorstyrelsen om problemstillingen, og her er man opmærksom på den. Motorstyrelsen er også i dialog med Færdselsstyrelsen om at løse udfordringen.  

Færdselsstyrelsen har tilsyns- og oplysningspligten over for synshallerne.  

“Lige nu har Motorstyrelsen ikke en løsning på problemet, men der arbejdes på højtryk, og styrelsen og AutoBranchen Danmark melder ud, så snart der er en løsning,” siger Ida Nynne Daarbak Jensen, der også har en anbefaling. 

“Indtil vi ved mere, vil vi råde alle medlemmer, der skal indregistrere elbiler til at afvente, hvis der er angivet ”0 g” i toldsynsrapporten eller hvis I oplever, at der opkræves mere registreringsafgift end, der bør efter jeres beregninger, når I forsøger at indregistrere køretøjet.” 

Kontakt

Juridisk hotline