Eftermarked

Flere elbiler skaber interesse for certificering til sikker håndtering på værkstedet

De nyeste bilsalgstal for april 2020 viser, at elbiler sidder på 3,7% af det samlede bilsalg i en måned, der stærkt præget af coronakrisen. Fremgangen er dog fortsat tydelig, når man kigger på salgstallene år til dato i 2020. Her ligger elbiler med 2.512 indregistrering over 71% over niveauet i 2019.

Den fremgang mærker Nicky Bobak, chef for AutoBranchen Danmarks Videncenter. Som noget nyt udbyder AutoBranchen Danmark nemlig en ny certificering til sikker og korrekt håndtering af el- og hybridbiler på pladeværkstederne eller hos autolakererne.

Ud af knap 20 medlemsbesøg de sidst knap 14 dage har stort set alle takket ja til certificeringen, som er et gratis tillæg til den normale kvalitetetsstandard KS 2000, som AutoBranchen Danmark udbyder.

“Vi oplever stor interesse for området med elektriske køretøjer. Det sker i takt med, at biler på strøm stjæler større markedsandele end tidligere. Det betyder i sidste ende, at langt flere karrosseriteknikere og autolakerere vil skulle håndtere køretøjer på stærkstrøm”, fortæller Nicky Bobak og fortsætter:

“Og det stiller en række krav til de foranstaltninger, man skal gøre sig med hensyn til både værktøj, sikkerhedsafmærkninger, parkering og så videre”.

Kontakt

Nicky Bobak

Eftermarkedschef- og Brugtvognsekspert