Bilsalgstallene gennem 2020-månederne viser, at der kommer plader på stadig flere el- og hybridbiler på tværs af bilmærker i Danmark. De biler skal håndteres forsvarligt på værksteder og hos autolakererne, og derfor har AutoBranchen Danmark lavet en ny type certificering til sikker håndtering af el- og hybridbiler.

Certificeringen er gratis, hvis dit værksteder allerede har en KS 2000-kvalitetssikring gennem AutoBranchen Danmark. Hertil kan du eller din virksomhed tilkøbe en specialdesignet startpakke med værktøj godkendt til brug på elektriske køretøjer. Indholdet af startpakken er udvalgt af AutoBranchen Danmarks eksperter i samarbejde med autogrossisten au2parts.

Nicky Bobak, eftermarkedschef hos AutoBranchen Danmark, fortæller, at startpakken og certificeringen især er relevante til de værksteder, som ikke gennem et bestemt bilmærke eller en importør skal igennem kurser i elektriske køretøjer.

“Uanset om man er et frit værksted eller et mærkeværksted, er sikkerheden i forbindelse med opgaver på el- og hybridbiler vigtig. Det gælder både for karrosseriteknikere, autolakerere og øvrige værkstedsfolk. Derfor gør vi som samlende organisation alt, hvad vi kan, for at sikre de ansatte så godt som mulig mod ulykker med stærkstrøm”, siger Nicky Bobak.

Flere kurser på vej

AutoBranchen Danmark vil i samarbejde med erhvervsskolen College 360 køre endagskurser, hvor man som deltager får en grundig indføring i de sikkerhedsforanstaltninger, som det kræver at håndtere biler på stærkstrøm.

“Kurset leverer en god gennemgang af forholdsregler, værktøj og andre vigtige aspekter af det at håndtere elektriske biler. De fleste prognoser peger på, at der vil komme endnu flere elektriske biler i nær fremtid i alle priskategorier. Det betyder, at flere værksteder skal håndtere både nyere og brugte biler på strøm. Derfor er kurset oplagt for alle”, siger Nicky Bobak fra AutoBranchen Danmark.