Fotoet til denne artikel er Martin Hansen, lærling hos Jens Winther A/S i Roskilde, ved et event i slutningen af 2019.
Skolearbejdet, der handler om at gøre folkeskoleeleverne opmærksomme på autobranchen som karrieremulighed, blev sat på standby under hele landets nedlukning i foråret. Nu kører undervisningen igen med de nødvendige corona-restriktioner. Det betyder, at samarbejdet med blandt andre Dansk Automobil Sports Union (DASU) og Dansk Metal kører igen, og der er brug for rollemodeller over de næste mange måneder.
“Jeg synes, at det er super interessant, og jeg glæder mig til at dele budskabet om, at autobranchen er et godt sted at være. Vi ved jo, at der skal flere faglærte til – både i vores branche og andre steder,” siger Rasmus Kemp, der om cirka 11 måneder er udlært mekaniker hos Volkswagen i Slagelse.
”Vi kommer rundt over hele landet i dette skoleår. Masser af events er allerede booket, og i september har vi skoler på gokartbaner i Ishøj, Korsør, Vordingborg, Sønderborg og Søndersø ved Odense,” fortæller Mikkel Bøyesen, projektleder i DASU.
Han tilføjer, at der på flere af banerne er events flere dage, så det meste af måneden er booket med skoler, der skal lære om branchen.
Folkeskoleklasser med samlet omtrent 1300 elever er tilmeldt dette skoleår. I september vil nogle af dem møde lærlinge fra Autohuset Kronsbjerg i Odense, VW Slagelse og Als Motor i Sønderborg.
Eventet får en langt højere værdi, når de unge skoleelever møder en rigtig lærling, som de kan spejle sig i.
Efter de fire ugers lærdom om autobranchen og motorsport bliver de unge skoleelever spurgt, om deres syn på syn på autobranchen og erhvervsuddannelser, og mere end 60 procent svarer, at de har fået større interesse, og vil undersøge mere om erhvervsuddannelserne. Det er et højt tal sammenlignet, med at kun 20 procent af en ungdomsårgang i disse år vælger en erhvervsuddannelse.