Bilforhandlere

Friske lærlinge viser sig frem

En række friske lærlinge har meldt sig og er klar til at fortælle elever i folkeskolen, hvorfor det er en god idé at uddanne sig til mekaniker.

Fotoet til denne artikel er Martin Hansen, lærling hos Jens Winther A/S i Roskilde, ved et event i slutningen af 2019.

Skolearbejdet, der handler om at gøre folkeskoleeleverne opmærksomme på autobranchen som karrieremulighed, blev sat på standby under hele landets nedlukning i foråret. Nu kører undervisningen igen med de nødvendige corona-restriktioner. Det betyder, at samarbejdet med blandt andre Dansk Automobil Sports Union (DASU) og Dansk Metal kører igen, og der er brug for rollemodeller over de næste mange måneder.

“Jeg synes, at det er super interessant, og jeg glæder mig til at dele budskabet om, at autobranchen er et godt sted at være. Vi ved jo, at der skal flere faglærte til – både i vores branche og andre steder,” siger Rasmus Kemp, der om cirka 11 måneder er udlært mekaniker hos Volkswagen i Slagelse.

”Vi kommer rundt over hele landet i dette skoleår. Masser af events er allerede booket, og i september har vi skoler på gokartbaner i Ishøj, Korsør, Vordingborg, Sønderborg og Søndersø ved Odense,” fortæller Mikkel Bøyesen, projektleder i DASU.

Han tilføjer, at der på flere af banerne er events flere dage, så det meste af måneden er booket med skoler, der skal lære om branchen.

Folkeskoleklasser med samlet omtrent 1300 elever er tilmeldt dette skoleår. I september vil nogle af dem møde lærlinge fra Autohuset Kronsbjerg i Odense, VW Slagelse og Als Motor i Sønderborg.

Eventet får en langt højere værdi, når de unge skoleelever møder en rigtig lærling, som de kan spejle sig i.

Efter de fire ugers lærdom om autobranchen og motorsport bliver de unge skoleelever spurgt, om deres syn på syn på autobranchen og erhvervsuddannelser, og mere end 60 procent svarer, at de har fået større interesse, og vil undersøge mere om erhvervsuddannelserne. Det er et højt tal sammenlignet, med at kun 20 procent af en ungdomsårgang i disse år vælger en erhvervsuddannelse.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper