Bilforhandlere

Løntilskuddet for lærlinge udbetales senere

Lønkompensationen skal nok blive udbetalt, men praktikken er ikke på plads endnu.

For at holde hånden under elever og lærlinge og de danske virksomheder, vedtog arbejdsmarkedets parter i slutningen af maj at give ekstraordinære tilskud til elever og lærlinge fra 1. maj og året ud.

Det betyder, at virksomhederne resten af året vil få dækket 75 procent af deres igangværende lærlinges løn.

Coronakrisen kostede i foråret dyrt for de elever, som skulle til at finde praktikplads. Derfor har man også vedtaget, at virksomheder, der tager nye elever/lærlinge fra 1. maj og året ud modtager et løntilskud på 90 procent af lønnen for så vidt angår ordinære aftaler. Er der tale om korte aftaler, er løntilskuddet 45 procent.

AutoBranchen Danmark har modtaget flere henvendelser fra medlemmer, der spørger, hvordan de skal forholde sig i forhold til at få tilskuddene udbetalt. Hertil er svaret, at pengene nok skal komme, men den praktiske udførelse er stadig ikke på plads.

”Vi har fået den besked, at aftalen er indgået, så virksomhederne kan roligt regne med, at tilskuddet kommer. Det er bare endnu ikke aftalt færdig, hvordan og hvornår pengene udbetales. Derfor kan vi heller ikke svare på, om man skal søge, eller hvor man skal søge,” siger Carsten Ritter, kommunikations- og uddannelseskonsulent i AutoBranchen Danmark.

Det er AUB-midlerne, regeringen og Folketingets partier har aftalt at sætte i spil til at understøtte elever og lærling.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper