Eftermarked

Tilsyn varsler kontrol af autolakerere og værksteder i den kommende tid

Både værksteder og autolakerere kan få besøg af Arbejdstilsynet i den kommende tid. Det sker for at sikre, at virksomhederne overholder reglerne for især værnemidler, værktøj, løfteudstyr, uddannelsesbeviser, kørekort og øvrige dokumenter.

Herunder en Arbejdspladsvurdering (APV) og en kemisk APV, der viser, hvordan man håndterer kemiske produkter.

René Thomsen, lakkonsulent hos AutoBranchen Danmark, er dagligt i kontakt med autolakerere og værksteder. Han opfordrer alle til at få bragt orden i både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø.

“Arbejdstilsynet har fået tilført langt flere ressourcer end tidligere til at gennemføre kontrolbesøg, og det omfatter også autobranchen, hvor især værksteder og autolakerere vil være i fokus. På kontroleftersynene gennemgås mange af de relevante maskiner og værktøj. Tilsynet har også fokus på de rette værnemidler for medarbejderne, og det kunne eksempelvis være friskluftssystemer, siger René Thomsen og tilføjer:

“Sammenlagt skal det bidrage til, at man har en sikker arbejdsplads, hvor risikoen for dødsulykker eller alvorlige skader er minimeret mest muligt.

AutoBranchen Danmark herunder lavet en tjekliste, der kan bruges af både værksteder, autolakerere og øvrige aktører i branchen:

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper