omsætning

Udskydelse af skat, moms og AM-bidrag i forlængelse af corona-virus vedtaget

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

(Bemærk, at artiklen er udgivet 17. marts 2020 og at hjælpepakker, lovgivning og øvrige tiltag i corona-krisen kan have ændret sig. Gå til vores tema-univers for de nyeste historier)

Tirsdag den 17. marts vedtog Folketinget at virksomheder og selvstændige får udskudt betalingerne af A- og B-skat, moms og AM-bidrag.

Betalinger af A-skat og arbejdsmarkedsbidrag i perioden april-juli udskydes til den 10. i den femte måned efter afregningsperioden. Fx A-skat for april der skulle have været afregnet den 11. maj udskydes til betaling den 10. september og så fremdeles. Betalingsfristen for B-skat den 20. april udskydes til den 20. juni, mens fristen den 20. maj udskydes til 20. december. For selvstændige kan B-skatten reduceres ved at indberette en lavere indtægt for 2020 på skats hjemmeside. Læs mere om B-skat og selvstændige her.

Ligeledes udskydes fristen for angivelse af moms i perioden marts-maj til den 25. i anden måned efter afgiftsperiodens udløb. De normale regler tillader, at myndighederne under visse omstændigheder kan tilbageholde moms, men de regler suspenderes også forudsat at bestemte kriterier opfyldes.

For små og mellemstore virksomheder er der særlige regler for momsbetaling. De små virksomheder får udskudt deres momsbetaling til 1. marts 2021, mens de mellemstore virksomheders momsbetaling udskydes til 1. september 2020. Læs mere her.

Samtidig hæves beløbsgrænsen på skattekontoen fra 200.000 kr. til 10 mio. kr. til og med 30. november. Det giver virksomheder med penge på kistebunden mulighed for at forudbetale skat. Dermed undgår man at betale negative renter af pengene i banken.

AutoBranchen Danmarks adm. direktør, Gitte Seeberg, tror, at udskydelsen vil kunne hjælpe autobranchen.

”Vi ved, at autobranchen har behov for mere likviditet i denne periode, hvor omsætningen kan falde. Derfor er det glædeligt at de store udgifter til skat, moms og AM-bidrag kan udskydes i flere måneder. Jeg er meget tilfreds med, at regeringen og folketinget hurtigt har rullet et sikkerhedsnet ud under vores branche og resten af det danske erhvervsliv. Vi overvåger løbende, om der er behov for flere hjælpepakker”, siger Gitte Seeberg.

Du kan få et overblik de sidste dages hjælpepakker her.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]