Bilforhandlere

Seeberg: Uholdbart at forhandlere ikke har adgang til listepriser

AutoBranchen Danmark kræver politisk handling, så man gør op med oldnordisk system, hvor forhandlere skal sjusse sig frem til nypriser, når der skal beregne registreringsafgift på brugtimport.

Det er helt uholdbart, når brugtvognsforhandlere ikke har adgang til listepriser, når de skal beregne registreringsafgiften på brugtimporterede biler.  

Sådan lyder det fra Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark, efter der igen er kommet fokus på sagen i forbindelse med svindel med registreringsafgifter på importerede biler.  

“Registreringsafgiften tilfører milliarder af kroner til statskassen, men at beregningen af afgiften skal ske på et usikkert grundlag, fordi brugtvognsforhandlerne ikke har adgang til listepriserne, er helt ude i hampen. Det er ærlig talt et oldnordisk system, som ingen kan være tjent med,” siger Gitte Seeberg.  

Det er bilimportørerne, der har adgang til listepriserne, men de har afvist at dele dem med brugtvognsforhandlerne, men deler omvendt priserne med Motorstyrelsen.  

Seeberg rejste allerede i december sagen med skatteministeren, men vil nu følge op.  

“Skatteministeren fastslog over for os, at han noterede vores bekymring, og at han ville have det med i sine overvejelserne i sit fremtidige arbejde på området. Det er vi selvfølgelig glade for, men vi har brug for handling, for situationen er uholdbar,” siger Gitte Seeberg.  

Motorstyrelsen bør dele listepriser

“Vi har selvfølgelig forståelse for, at bilimportørerne er en privat aktør, men når Motorstyrelsen har adgang til listepriserne, bør Motorstyrelsen også kunne dele priserne med dem, der skal beregne afgifterne,” siger Gitte Seeberg.  

Allerede i dag kan man mod betaling få en bindende forhåndsbesked for de enkelte biler ved henvendelse til Motorstyrelsen, men det er både for omkostningstungt og vil ikke mindst overbebyrde Motorstyrelsen med henvendelser, fastslår Seeberg. 

“Der er brug for en let tilgængelig løsning, som er praktisk realiserbar i det daglige. Det vil lette alles byrde, hvis forhandlerne havde adgang til nypriserne. Hvis forhandlerne rammer rigtig først gang, vil Motorstyrelsens arbejde også være lettere,” siger hun.  

Det vil hun nu tage op med skatteministeren.  

Kontakt

Gitte Seeberg

Adm. direktør