Bilforhandlere

Stort flertal af brugtimportører savner adgang til listepriser

Når registreringsafgiften på importerede, brugte biler skal beregnes, savner tre ud af fire forhandlere adgang til listepriserne. 

Manglende adgang til listepriser er et problem for mange forhandlere, når de importerer brugte biler fra udlandet. 

Det fastslår 72 procent af respondenterne i AutoBranchen Danmarks kvartalsundersøgelse.  

Omvendt svarer 28 procent, at de ikke savner adgang til listepriserne, når registreringsafgiften på importerede biler skal beregnes. 

Og at så mange savner adgang til listerpriserne, bekræfter for Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark, at der her et problem, som politikerne bør tage alvorligt.  

“Det er tydeligt, at mange bilforhandlere desværre efterlades på herrens mark, når registreringsafgiften på importerede, brugte biler skal beregnes. Det går naturligvis ikke, og vi vil derfor appellere til, at skatteministeren og Motorstyrelsen snarest muligt finder en løsning, der sikrer et bedre beregningsgrundlag for forhandlere af de her biler,” siger Gitte Seeberg. 

“Registreringsafgiften bidrager med milliarder af kroner til statskassen, og det er for mig at se helt uholdbart, at man tvinger forhandlere til at skyde i tågen, når den skal beregnes – og så kommer og straffer dem bagefter,” siger hun videre.  

Giv bedre adgang

Sidste år fastslog De Danske Bilimportører, at der blev svindlet med registreringsafgifter for op imod én milliard kroner ved import af brugte elbiler. Det har bilimportørerne dog senere trukket tilbage, da skatteministeren i et svar til Folketinget fastslog, at problemet er langt mindre. 

Bilimportørerne har også fastslået, at det ikke burde være noget problem for forhandlerne at sikre præcise beregninger, men har omvendt nægtet at stille listepriserne på bilerne til rådighed. 

Det har i flere omgange fået AutoBranchen Danmark og andre branchefolk til at kritisere bilimportørerne. 

“Motorstyrelsen har jo adgang til de her tal, så det burde være muligt at sikre, at dem, der faktisk skal beregne afgiften, også får den samme adgang,” siger Gitte Seeberg. 

Kontakt

Gitte Seeberg

Adm. direktør