Autolak og eftermarked

Træder i kraft i dag: Autotaks dropper specialkode  

Opdatering betyder, at det fremadrettet ikke er muligt at foretage procentuelle ændringer i starttiden. Specialkode 84 udgår dermed af Autotaks, oplyser F&P

Fra 30. maj vil det ikke længere være muligt at justere starttiden til lakerere i Autotaks procentuelt, da specialkode 84 udgår.  

Ændringen træder i kraft i forbindelse med en opdatering af beregningsmodullet CLASS i Autotaks, der gennemføres i dag.   

Det er AZT, der kræver, at der ikke kan laves procentvise ændringer i Autotaks, fremgår det af en skrivelse fra Forsikring & Pension.   

Hvis det fortsat er nødvendigt at justere starttiden procentuelt, kan man bruge fanen “AZT forberedelse / forberedelse totalsum”, hvor man kan nulstille starttiden eller overskrive starttiden med arbejdsenheder eller et beløb.   

Forsikring & Pension gør i den forbindelse opmærksom på, at man kun kan angive hele tal og ikke tal med decimaler, når det kommer til arbejdsenheder.   

Hos AutoBranchen Danmark noterer man sig, at ændringerne træder i kraft, men har appelleret til, at Forsikring & Pension finder en løsning, så Autotaks kan acceptere decimaler. 

“Det vil være meget bedre, hvis systemet rent faktisk var designet til virkeligheden, så det er virkeligheden, der former systemet – og ikke omvendt,” siger Jørgen Gøttsche Petersen, forsikringskonsulent i AutoBranchen Danmark.  

Forsikring & Pension har tilkendegivet overfor AutoBranchen Danmark, at man arbejder på en løsning.

Starttiden blev ændret ved årets begyndelse.   

Har du problemer med at sikre fyldestgørende betaling i Autotaks for det arbejde, du udfører, kan du altid kontakte AutoBranchen Danmarks Autotaks-support.   

Kontakt

Jørgen Petersen

Forsikringskonsulent