Eftermarked

Antallet af forsikringsskader stiger markant 

Antallet af takserede skader inden for motorforsikring stiger markant, viser data fra Forsikring & Pension.

Der bliver mere og mere at se til i skadesbranchen. 

I hvert fald viser tal fra Forsikring & Pension, at antallet af takserede motorforsikringsskader i 2023 udgjorde 415.610. Det er en stigning på knap fem procent i forhold til 2022, hvor antallet af skader var 397.200 skader, mens tallet i 2021 var 356.931 skader.  

Tilbage i 2004 var antallet af takserede motorforsikringsskader 267.812.  

Samtidig viser statistikken, at januar i år har budt på 42.982 takserede skader, hvilket er det højeste månedlige antal i de tyve år, som statistikken dækker.  

Der er med andre ord nok arbejde for landets karrosseriværksteder og lakerere.  

“Sidste år så vi et stort antal haglskader, og i år har vi lagt ud med sne og glat føre, så det er klart, at det påvirker antallet af skader. Det er en udvikling, vi forventer vil tage endnu mere fart i takt med at klimakrisen bliver mere alvorlig,” siger Nicky Bobak, eftermarkedschef i AutoBranchen Danmark.

Indtjeningen er afgørende

“For branchen gælder det om at sikre indtjeningen på de enkelte skader, så man ikke bare slider sig selv halvt ihjel uden at få fortjenesten hjem. Det er udfordrende, for de mange skader vil også påvirke forsikringsselskabernes økonomi og nok også vise sig i et endnu større indkøbspres,” forudser Nicky Bobak. 

“Her er det imidlertid vigtigt at huske på, at netop motorforsikringerne er meget økonomisk attraktive for forsikringsselskaberne, der i årevis har tjent særdeles godt på området med meget lave erstatningsprocenter,” siger han videre.  

AutoBranchen Danmark har for nylig udgivet en guide til den gode forhandling, som har til hensigt at klæde skadesbranchen bedre på til forhandlingerne med de forskellige forsikringsselskaber.  

Forhandlingsguiden kan læse og downloades her på hjemmesiden, og bliver derudover rundsendt med Magasinet Eftermarkedet, der udkommer senere på måneden og udsendes til alle medlemmer af AutoBranchen Danmark.  

Kontakt

Nicky Bobak

Eftermarkedschef- og Brugtvognsekspert