Elbiler

Bilsalget bremsede op under valgkampen

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

For anden måned i træk dykkede bilsalget i maj, hvor der i alt kun blev indregistreret 17.958 nye biler, hvilket er et fald på næsten 13 procent i forhold til samme måned året før.

De aktuelle tal bekræfter dermed en dugfrisk undersøgelse fra AutoBranchen Danmark, der viser, at forhandlerne nu ser mere pessimistisk på bilsalget resten af 2019, og samlet set forventer bilforhandlerne et lavere salg end sidste år.

AutoBranchen Danmark har spurgt 152 af sine medlemmer til deres forventninger, og her svarer 28 procent af de adspurgte, at de forventer et mindre salg i 2019, mens 21 procent forventer stigende salg.

Bilsalget lå ellers rekordhøjt i de første måneder. I året første kvartal steg salget således med hele 18 procent og alene i marts nåede antallet af nyregistrerede personbiler sit all-time-high med 27.228 registreringer. Aldrig før er der solgt så mange personbiler på en enkelt måned.

”Det var på det tidspunkt, hvor der var forventninger om, at afgifterne ville blive sat op efter 1. april på grund af de nye WLTP-beregninger. Det fik kunderne til at fremrykke deres køb, og derfor så vi de store salgsrekorder,” siger adm. direktør, Gitte Seeberg, AutoBranchen Danmark.

Sidst i marts blev WLTP-alarmen imidlertid afblæst, da skatteminister Karsten Lauritsen og forligspartierne blev enige om, at den planlagte ikrafttrædelse af WLTP fra 1. april skulle udsættes til ultimo 2020, hvor det så bliver en del af de forslag, som den nye transportkommission præsenterer.

Dermed forsvandt kundernes frygt for prisstigninger, og bilsalget reagerede prompte med et dyk på 13,6 procent til et samlet bilsalg på 16.985 i april. Hermed var det imidlertid ikke slut.

Ifølge tal fra Dansk Bilstatistik er nedturen fortsat i de første 20 dage af maj, hvor faldet faktisk er endnu større. Her i valgkampsmåneden er der således kun indregistreret 9.345 nye biler, hvilket giver et fald på ikke mindre end 24,2 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

”Vi befinder os lige nu midt i en valgkamp, hvor der traditionelt set kan være uro om registreringsafgifterne. Derfor håber vi, at salget kommer tilbage, når der kommer ro på den politiske front igen. Foreløbigt må vi hæfte os ved, at salget stadig er oppe med ca. 4 procent, når vi ser det fra årets første dag og frem til i dag, siger Gitte Seeberg.

Samlet bilsalg 2019 – januar til maj

Samlet bilsalg – Maj 2019

Leasing ligger fortsat højt

Efter regeringens leasingindgreb i oktober 2017 med kravet om bl.a. genberegning efter fire måneder, faldt interessen for leasingbiler øjeblikkeligt, men dog ikke værre end, at interessen vendte tilbage i den sidste halvdel af året, og med en kraftig slutspurt nåede det op på en andel på lige knap 40 procent af de samlede nyregistrerede biler i 2018.

Den udvikling er så ovenikøbet fortsat ind i 2019, hvor der indtil videre er leaset 34.732 biler – svarende til en leasingandel på 38 procent.

Med andre ord er leasinginteressen vendt tilbage med fuld styrke, og i AutoBranchen Danmarks nye konjunkturmåling svarer 48 procent af medlemmerne da også, at de forventer en fortsat vækst i leasingaktiviteten, mens kun 11 procent forventer mindre aktivitet.

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]