Elbiler

Brugtvognssalg stiger, mens nyvognssalg fortsætter optur

Salget af brugte biler stiger beskedent, efter fald har domineret årets første måneder. Salget af nye biler stiger fortsat, men mindre end tidligere. 

Der blev i maj solgt 45.245 brugte biler herhjemme, hvilket er en stigning på knap én procent fra de 44.843 brugte biler, der blev solgt i maj i fjor.  

Det er positivt nyt for landets brugtvognsforhandlere, der ellers har oplevet fald i årets første måneder. 

Samlet set ligger salget af brugte biler dog fortsat under salget i samme periode sidste år med et fald på knap 3,5 procent.  

For Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark, er det dog positivt, at salget af de brugte biler ser ud til at have vendt udviklingen:

“Brugtvognssalget er ikke kommet så godt fra start i år, som vi kunne have ønsket os, så det er godt at se, at der nu igen bliver solgt flere brugte biler end sidste år. Nyvognssalget er i årets første måneder steget markant, men nyvognssalget var også langt hårdere ramt i 2022, end brugtvognssalget var,” siger Gitte Seeberg.  

Nyvognssalget stiger fortsat 

Ser man på antallet af nyregistreringer, blev der i maj nyregistreret i alt 14.012 nye biler, hvilket er en stigning på knap 4 procent i forhold til de 13.496 nye biler, der blev registreret i maj i fjor.  

Samlet set er nyvognssalget indtil videre i 2023 steget med over 11 procent i forhold til samme periode sidste år. 

Elbilerne er fortsat den biltype, der oplever størst fremgang. Andelen af elbiler i nyvognssalget var i maj 32 procent mod 16 procent i maj i fjor. Benzinbilernes andel falder i samme periode fra 48 procent til 42 procent, mens pluginhybriderne falder fra 18 procent til 11 procent. Diesel- og hybridbilerne holder omtrent fast i deres markedsandele.  

Tesla og VW dominerer

Elbilernes optur er i høj grad trukket af Tesla, der i årets fem første måneder står for over 11 procent af nyvognssalget. Herefter følger Volkswagen med en markedsandel på knap 10 procent og Audi med over 8 procent. Toyota står for knap 8 procent af de solgte nye biler, mens Hyundai er femte mest solgte mærke med over 6 procent af markedet.  

Volkswagen er indtil videre i 2023 det mest populære mærke, når det kommer til brugte biler. Her står den tyske bilgigant for over 12 procent af markedet efterfulgt af Peugeot, Toyota, Ford og Mercedes-Benz.