Eftermarked

På College360 er der håb om flere elever

Der er stadig plads til flere autolakerer-elever, og autobranchen har behov for flere. Men kurven er knækket på College360, og der er håb at spore.

Billede er venligst lånt af DM i Skills. Se fotograf nedenfor.

Billede er venligst lånt af DM i Skills. Se fotograf nedenfor.

Sådan lyder den hurtige konklusion, hvor der her op til sommerferien er tilmeldt seks elever mere end på samme tid sidste år.

”Status er lige nu, at vi får 36 nye elever efter sommerferien, som vil være autolakerere. De kan tilmelde sig helt frem til to uger inde i forløbet, og tendensen plejer at være, at der kommer flere til de kommende uger. Så vi har bestemt håb om en endnu større fremgang,” siger Daniel Krarup Jørgensen, der er uddannelsesleder på Auto på College360 i Silkeborg.

Coronakrisen har kostet praktikpladser, politikerne og arbejdsmarkedets parter har vedtaget en tilskudsordning, som gør det næsten gratis for virksomhederne at ansætte nye elever/lærlinge resten af 2020. Samtidig er mulighederne for skolepraktik blevet udvidet. Så Daniel Krarup Jørgensen håber, at alle årgangens elever ender med praktikaftaler inden året er gået.

”Vi ser gode tendenser fra virksomhederne i forhold til at ansætte elever, så lige nu gætter vi på, at skolepraktikken begynder med 11-12 elever efter sommerferien. Det er lidt mere end normalt, men ikke alarmerende. Og forhåbentlig finder de også praktikpladser i løbet af efteråret,” fortsætter han.

Der er stadig en regional forskel på mængden af unge, der ønsker at blive autolakerere.

Blandt de elever, som har afsluttet andet grundforløb op til sommerferien, bor 18 vest for Storebælt og syv bor øst for Storebælt.

Hvis du som virksomhedsejer overvejer at ansætte en autolakerer-elev, så husk på, at der er aftalt en tilskudsordning på 90 procent af lønnen på ordinære aftaler resten af året og 45 procent, hvis ansættelsen sker på en kort aftale. Vil du videre mere om at ansætte en elev på en praktikaftale, så kontakt en af skolens virksomhedskonsulenter Brian Hovmand, telefon 2155 9155 eller Christian Dybro Jensen, telefon 6025 7742.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper