Bilsalg

Tre kinesiske bilmærker er i top 25 over årets hidtil mest solgte

Mens kinesiske BYD – i hvert fald for en stund – har overhalet Tesla, når det kommer til at sælge flest elbiler på globalt plan, bliver de kinesiske biler også mere populære herhjemme. Hver 20. solgte bil har i år været kinesisk.

Der har været meget snak om de kinesiske elbilers indtog på det danske marked, men salgstallene har længe ikke stået mål med omtalen. Det er dog måske ved at ændre sig. 

Indtil videre er der således tre kinesiske bilmærker at finde i top 25 over mest solgte nye biler herhjemme i år.  

BYD indtager nemlig 19. pladsen og har frem til 24. marts fået indregistreret 478 biler svarende til 1,5 procent af det samlede nyvognssalg. I samme periode sidste år solgte BYD 32 biler, og salget er således 14 gange større i år.  

Xpeng har med 344 indregistrerede biler sat sig på lidt over én procent af nyvognssalget, hvilket giver en 23. plads, mens kinesisk ejede MG på 24. pladsen har solgt 344 biler.  

Samlet set sidder de kinesiske biler på omkring fem procent af salget herhjemme indtil videre i år.  

“Det er stadig for tidligt at konkludere entydigt, men det tyder på, at de kinesiske mærker er ved at få fat i markedet herhjemme,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.  

Omvendt er der som bekendt også kinesiske mærker, der klarer sig knap så godt. Eksempelvis er der kun blev indregistreret to Nio i 2024 indtil videre, og Nio har da også taget konsekvensen og reduceret sine aktiviteter på det danske marked voldsomt.  

På verdensplan slog BYD i sidste kvartal af 2023 Tesla, når det kommer til salg af elektriske biler. Om det lykkes at holde den position i første kvartal af i år, er endnu uvist. 

AutoBranchen Danmark arrangerer i efteråret en studietur til Kina, hvor man kan blive klogere på udviklingen af den kinesiske bilindustri og se de mange nye mærker an, hvis du selv overvejer at udvide forretningen. Studieturen finder sted 8. til 15. september og du kan læse mere om turen og tilmelde dig her: https://autobranchendanmark.dk/event/studietur-til-kina/ 

Kontakt

Gitte Seeberg

Adm. direktør