Eftermarked

Lakmaterialepriser er blevet hævet  

Priserne på lakmaterialer er pr. 15. marts blevet justeret i Autotaks. Den gennemsnitlige stigning er på cirka 2,6 procent. AutoBranchen Danmark efterlyser hyppigere reguleringer.

For første gang i et år bliver lakmaterialepriserne nu hævet. I gennemsnit er priserne blevet hævet med cirka 2,6 procent, oplyser Forsikring & Pension.  

Prisreguleringen fandt sted i sidste uge d. 15. marts.  

Sidste gang lakmaterialepriserne blev justeret var for et år siden, nemlig 16. marts 2023, hvor den gennemsnitlige stigning var cirka 5 procent. 

I 2022 blev lakmaterialepriserne hævet to gange, hvor reguleringen begge gange i gennemsnit var på omkring 6 procent.  

Dengang var AutoBranchen Danmark i dialog med Forsikring & Pension om, at der er behov for hyppigere opdateringer – og det er der fortsat, for når priserne ikke reguleres oftere, betyder det i praksis, at lakererne bliver underbetalt for deres lakmaterialer i op mod et år.  

Og det er helt uholdbart, siger Nicky Bobak, eftermarkedschef i AutoBranchen Danmark.  

“Det er uforståeligt og utilfredsstillende, at lakmaterialepriserne ikke bliver opdateret oftere. Det bør ske mindst hver halve år. På den måde sikrer man, at den periode, hvor lakererne bliver underbetalt, bliver kortere, og det er kun på sin plads,” siger han.  

“Jeg tror egentlig gerne, F&P vil opdatere priserne oftere, men det kræver, at lakleverandørerne koordinerer deres prisopdateringer, hvilket jo ikke er sket indtil videre. Hvis ikke F&P kan eller vil få dem til det, må de erkende, at deres materialedata i Autotaks ikke er markedstilsvarende og overlade det til branchen selv at tage sig betalt for ens reelle udgifter,” siger Nicky Bobak.  

Hvis man oplever, at ens lakleverandørs prisstigninger overstiger de justeringer, der finder vej til Autotaks, opfordrer Nicky Bobak til, at man beder kunderne om at hæve lakindekset eller alternativt skriver et tillæg på fakturaen, så man ikke bliver underbetalt.  

Kontakt

Nicky Bobak

Eftermarkedschef- og Brugtvognsekspert