I takt med Danmarks genåbning bliver det igen muligt at komme på kursus med AutoBranchen Danmark. Det gælder også vores kurser i Autotaks-systemet, som klæder brugere på til den vigtige dialog med forsikringsselskaberne om skadesopgørelser.

AutoBranchen Danmarks kurser i Autotaks har til formål dels at give gode og konkrete fif til at løfte bundlinjen med Autotaks og samtidig klæde den enkelte bruger bedre på, hvis der skulle opstå tvister med taksator om beregningen af lak- og karrosseriskader.

Mange penge at hente

En af dem, som tidligere har været på Autotaks-kursus, er Brian Skydsgaard fra Struer Billakering (en del af Qars), der til daglig er autolakerer og som tjekker taksatorrapporter. Han fik en stribe tricks og fif med fra AutoBranchen Danmarks kursus.

“Autotaks er ikke det mest brugervenlige system i verden, og i løbet af det her kursus går det op for en, at man lynhurtigt kan glemme en masse vigtige krydser. Ved at overse diverse tillæg går vi meget hurtigt glip af vigtig omsætning. Og det kan blive til mange penge på en måned”, siger Brian Skydsgaard.

Tvister kan undgås

Forsikringskonsulent Jørgen Petersen og lakkonsulent René Thomsen står for undervisningen og gennemgangen af Autotaks. Jørgen Petersen fremhæver især nogle af de uoverensstemmelser, der kan opstå mellem forsikringsselskab og værksted.

“Det er vores klare opfattelse, at mange tvister mellem autolakerere, værksted og taksator kan undgås, hvis Autotaks-rapporterne er udført korrekt fra start. Det kan være svært at finde rundt i Autotaks, men det hjælper vi med”, siger Jørgen Petersen.

“Ved at rapporten er udført korrekt første gang, letter man også dialogen med taksatoren betydeligt, fordi man har et bedre og mere retvisende grundlag at debattere ud fra. Det er noget sværere, hvis man er nødsaget til at tage afsæt i en fejlfyldt rapport”, fortæller forsikringskonsulenten, der selv har 40 års erfaring i autobranchen, hvoraf de 15 år er som taksator.

Sådan er kurset opbygget

AutoBranchen Danmarks Videncenter holder løbende kurser i systemet Autotaks, der bruges til at gøre skader op på biler og udregne den betaling, en autolakerer eller skade-ansat kan få fra forsikringsselskabet.

Så hvad lærer du på kurset?

  • Brug og forstå de vigtigste menuer, når du er logget ind i Autotaks.
  • Du får en række øvelser, hvor du skal lave skadesrapporter. De rapporter gennemgås af vores eksperter, som kan udpege fejl og mangler.
  • Mangler kan betyde en væsentlig forskel i indtjeningen pr. opgave. I et nyt eksempel rettede AutoBranchen Danmarks ekspert på området mangler for over 1.900 kr. for én opgave.
  • Du bliver klædt bedre på til dialogen med din taksator og i sidste instans dit forsikringsselskab, hvis der opstår tvister om betalingen for opgaver.
  • Du får overblik over, hvilke opgaver, der typisk udløser tvister mellem værksteder og forsikringsselskaber.