Bilsalg

Forsikrings-organisation: Større brandfare ved elbiler er en myte

I de senere år har elbiler været omgivet af især én myte – nemlig at batteribilerne bryder oftere i brand end benzin- og dieselbilerne. Den myte vil det tyske forsikringsforbund Gesamtverband der Deutschen Versicherungswirtschaft (GDV) gerne nedbryde.

GDV repræsenterer godt 460 af de største forsikringsselskaber i Tyskland, der årligt håndterer omkring 460 millioner forsikringsaftaler.

Ifølge forsikringsforbundet kan det statistisk, i Tyskland, ikke dokumenteres, at elbiler skulle bryde oftere i brand end biler med en forbrændingsmotor. Udmeldingen kommer efter, at en række underjordiske p-huse forskellige steder i vores naboland har blokeret adgangen for elbiler med begrundelsen, at de er særligt brandfarlige.

Dårligt udstyr

GDV mener i stedet, at problemerne med elbiler i p-kældre skyldes dårlige sprinkleranlæg og manglende udsugningsanlæg til at fjerne farlig røg dannet af eksempelvis brændende elbiler.

Det er en problemstilling, som de danske brandmyndigheder også har efterspurgt i Danmark, fordi det i værste fald kan tage op til ti timer at slukke branden på en elbil.

Tag jeres forholdsregler

Herhjemme har brandmyndighederne i de senere år fået nye redskaber til at håndtere elbiler, hvis de skulle bryde i brand. Det skaber nemlig nogle udfordringer ved især bugsering efter uheld. Her kan man eksempelvis tage en særlig type container til at opbevare den skadede biler i brug. Også i udlandet forbereder man sig på, hvad man skal gøre ved elbiler i tilfælde af uheld.

Ude på værkstederne er der også en række forholdsregler, man bør tage sig, når man arbejder med elbiler – uanset om bilerne blot er til service eller skal have udbedret skader.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper