Eftermarked

Gå-hjem-møder er oplagt vidensdeling mellem autolakerere og værksteder

Der kan være rigtig god sparring og vidensdeling at hente på gå-hjem-møder arrangeret af autolakerere, hvis du arbejder som karrosseritekniker eller på et værksted.

Gå-hjem-møderne er især oplagte i den indbyrdes forståelse mellem autolakerernes arbejde på den ene side og så værkstederne på den anden side, forklarer Jørgen Petersen, der er forsikringskonsulent hos AutoBranchen Danmark:

“Nogle gange er det nemmere at forstå den arbejdsproces, som ligger bag et veludført lakarbejde, hvis man ser det sammen i fællesskab og bruger en konkret bil i stedet for at skulle forklare en proces eller et stykke arbejde over telefonen. Det har man mulighed for på gå-hjem-møderne, der med sine uformelle form kan afhjælpe mange uklarheder”, siger Jørgen Petersen.

Mulighed for gæsteoplæg

Generelt er det kun fantasien, og så selvfølgelig corona-restriktionerne, der sætter grænsen for møderne. Jørgen Petersen har set flere forskellige setup som giver god mening på tværs samarbejdspartnere.

“Eksempelvis inviteres lakleverandører nogle gange med for at bidrage med ny viden om produkter, som autolakereren bruger. Det kan være produkter eller fremgangsmåder, som er ekstra tidskrævende eller som på anden vis adskiller sig fra mere almindelige lakprodukter”, siger Jørgen Petersen.

“Tilsvarende kan man få demonstreret nye maskiner, sandpapir eller andre produkter, som giver mening i ens forretning og som måske kan gøre hverdagen lidt nemmere”.

Hjælp til Autotaks

AutoBranchen Danmarks konsulenter tilbyder gerne at deltage på gå-hjem-møderne. Her vil især systemet Autotaks, der bruges til at opgøre forsikringsskader i Danmark, været springbrættet. AutoBranchen Danmark yder nemlig support til brugere af Autotaks.

“På gå-hjem-møderne vil vi typisk tage en fem, seks forskellige eksempler på opgørelser fra Autotaks med. Det vil typisk være opgørelser, hvor både værksteder og autolakerere kan hente noget meromsætning ved ganske enkelt at indsende korrekte opgørelser”, siger Jørgen Petersen.

Du kan få hjælp til at oprette en bruger – eller få support – til Autotaks her.