Eftermarked

Dokumentér det, når forsikringsselskaber forsøger at tilsidesætte kvalitet og sikkerhed 

Forsikringsselskaberne mener, at de altid prioriterer kvalitet og sikkerhed højest. Derfor bør man dokumentere det, når man oplever det modsatte, lyder klar opfordring fra AutoBranchen Danmark.

“Hos Tryg går vi ikke på kompromis med kvalitet og sikkerhed – det har vores absolut højeste prioritet.” 

Sådan siger Susanne Lindhage, pressechef i Tryg, til Motor-Magasinet, efter avisen har bragt resultaterne af AutoBranchen Danmarks medlemsundersøgelse, hvor det slås fast, at et flertal af værkstederne ofte eller af og til oplever, at et eller flere forsikringsselskaber ikke vil betale for den reparation, som efter værkstedernes overbevisning vil være den sikkerhedsmæssigt forsvarlige løsning. 

Tidligere har Taksatorringens indkøbschef Frank Allon fastslået noget lignende over for mediet InsideForsikring: 

“Set fra Taksatorringens synsvinkel kommer kvalitet altid i første række. Vi vil ikke gå på kompromis med kvalitet og dermed sikkerhed i udførte reparationer,” lød det således fra Taksatorringen.  

Som det er er dokumenteret i AutoBranchen Danmarks medlemsundersøgelse, er det dog langt fra alle værksteder, der nikker genkendende til forsikringsselskaberens selvbillede. Det samme gælder i AutoBranchen Danmark: 

Lukker de øjnene?

“Når man hører Tryg og Taksatorringens topfolk sige, at kvalitet og sikkerhed altid har højeste prioritet, så tænker jeg, at de enten ikke kender til den virkelighed, som deres taksatorer skaber for værkstederne – eller så lukker de simpelthen bare øjnene for sandheden, når de ser sig i spejlet,” siger Nicky Bobak, eftermarkedschef i AutoBranchen Danmark. 

Han oplever nemlig, at værksteder igen og igen tvinges til at vælge mellem kvalitet og sikkerhed og deres egen indtjening, når taksatorer nægter at betale for ordentlige reparationer. Her ender regningen for sikkerhed og kvalitet så hos værkstedet. 

Og derfor er opfordringen fra Nicky Bobak og AutoBranchen Danmark nu klar: 

Indsend rapporterne til AutoBranchen Danmark

“Som værksted skal I simpelthen dokumentere det, når I står med en rapport, hvor taksator har foretaget ændringer, som I ikke mener er sikkerhedsmæssigt forsvarlige. Det kan være alt fra manglende kalibrering af forrude, plastreparationer på vigtige dele eller andre ting,” siger Nicky Bobak, der opfordrer værkstederne til at sende eksemplerne til AutoBranchen Danmarks eftermarkedsafdeling, der så vil samle og anonymisere eksemplerne. 

Han håber også, at denne opfordring fra AutoBranchen Danmark bliver hørt hos forsikringsselskaberne, så de måske skruer ned for antallet af rapporter, som de ændrer for at slippe billigere på bekostning af kvalitet og sikkerhed. 

“Når nu forsikringsselskaberne ved, at vi indsamler deres rapporter, kan det ske, at de begynder at opføre sig lidt bedre,” siger Nicky Bobak.    

Over for Motor-Magasinet har Forsikring & Pensions Peder Herbo fastslået, at alle reparationer skal foretages i overensstemmelse med fabrikkens retningslinjer: 

“Forsikringsskadede biler skal altid repareres i overensstemmelse med specifikationer og retningslinjer – så bilen kommer ud i samme sikkerhedsmæssig stand, som før den blev skadet. Det gælder også i forhold til kalibrering af ruder og andre dele af bilen.” 

Kontakt

Nicky Bobak

Eftermarkedschef- og Brugtvognsekspert

Rune Langhoff Sørensen

Eftermarkeds- og klimakonsulent

Lars Baun Vilhelmsen

Eftermarkedskonsulent

Jørgen Petersen

Forsikringskonsulent