Eftermarked

Møde styrker samarbejdet mellem lak og karrosseri

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Autolakererne og karrosseriværksteder arbejder tæt sammen. Deres kommunikation skal være god, og der skal være forståelse for hinandens arbejde. Det er grundlæggende viden for de fleste.

Når AutoBranchen Danmark har nedsat et lak- og karrosseriudvalg med repræsentanter fra begge sider, er det netop for at styrke samarbejdet mellem dem. Særligt i forhold til det meget vigtige forsikringsarbejde.

Derfor er det glædeligt, at virksomhederne og deres medarbejdere på eftermarkedet for tiden viser stor efterspørgsel efter AutoBranchen Danmarks kurser.

Endagskurserne i Autotaks bliver fyldt op for tiden, og der er stor efterspørgsel efter gå-hjem-møder hos lakererne. Gå-hjem-møderne har stor effekt på det lokale samarbejde med lakereren og kunderne. Derfor er de gode og AutoBranchen Danmark stiller hellere end gerne op til dem.

Det fortæller Nicky Bobak, chefkonsulent og leder af AutoBranchen Danmarks Videncenter ovenpå seneste møde i Lak- og Karrosseriudvalget tidligere på måneden. Et møde, som blev afholdt hos Louis Lund i Esbjerg.

”Disse kurser omhandler typisk de værdier, som måske er overset i opgørelsen. Det kan også være de svære udfordringer i kommunikationen i samarbejdet mellem værksted og lakerer, og mellem værksted og forsikringsselskab,” siger han.

Der er desuden også et kursus på vej i samarbejde med ABAS Miljøservice.

Sikkerhed i forhold til arbejde med el- og hybridbiler

Lak- og Karrosseriudvalget, som tæller syv repræsentanter for karrosseriværksteder og autolakerevirksomheder, opfordrer til mere viden om sikkerhed i forhold til arbejdet med el- og hybridbiler. Med henblik på at løse denne opgave sonderer AutoBranchen Danmark lige nu terrænet og afsøger markedet for at finde gode undervisere.

På AutoBranchen Danmarks årsdag vil Peter Jakobsen fra Autobranchens Udviklingscenter i Frederikshavn stå for et oplæg, hvor han vil gøre deltagerne klogere på emnet.  Årsdagen til september vil være delt op, så deltagerne kan tilmelde sig oplæg, der har særlige interesse for dem. På årsdagen vil der være adskillige emner af interesse for eftermarkedet.

Autotaks

Forsikringskonsulent Jørgen Petersen, AutoBranchen Danmark, har fortsat masser af supportopgaver med Autotaks for medlemmerne. Det betyder, at organisationen nu er godkendt som First Level Support hos udbyderen af systemet i Danmark, Forsikring & Pension.

En række møder med andre udbydere af Autotaks har betydet, at flere nu samarbejder om efteruddannelser, der afholdes i AutoBranchen Danmarks regi.

Nordisk samarejde

På mødets dagsorden var også et punkt om styrket nordisk samarbejde blandt andet for at få et sammenligningsgrundlag for relationen til forsikringsbranchen. Og et øget samarbejde med andre aktører, herunder erhvervsskolerne. Yderligere info om de emner kommer senere.

Lak- og karrosseriudvalget mødes næste gang midt i juni.

[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Seneste nyheder

[/fusion_text][fusion_recent_posts layout=”default” picture_size=”fixed” hover_type=”none” columns=”3″ number_posts=”6″ offset=”0″ pull_by=”category” cat_slug=”nyhed” exclude_cats=”” tag_slug=”” exclude_tags=”” thumbnail=”yes” title=”yes” meta=”no” meta_author=”no” meta_categories=”no” meta_date=”yes” meta_comments=”yes” meta_tags=”no” content_alignment=”” excerpt=”yes” excerpt_length=”0″ strip_html=”yes” scrolling=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]